19 jun 2017

Potpisan sporazum o saradnji između Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Saradnja između Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom i Jadranskog instituta pri Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti koja je upsostavljena prošle godine u okviru projekta DELICROMAR, u petak 16.06.2017. godine ozvaničena je Sporazumom o saradnji koji su u petak 16. juna 2017. godine u Zagrebu potpisali predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, akademik Zvonko Kusić i direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Predrag Jelušić.

Ovim Sporazumom uspostavljena je naučno-stručna saradnja u okviru projekta „Razvoj suvremenog pravnog i osigurateljnog režima za hrvatske marine – unapređenje konkurentnosti, sigurnosti, sigurnosne zaštite i zaštite morskog okoliša / Developing a Modern Legal and Insurance Regime for Croatian Marinas - Enhancing Competitiveness, Safety, Security and Marine Environmental Standards (DELICROMAR)“ . Ovaj projekat finansira Hrvatska zaklada za znanost, a sprovodi ga Jadranski zavod Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u periodu od 2016- 2019. godine.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom u okviru projekta DELICROMAR učestvovaće u aktivnostima kao što su razmjena podataka i iskustava, učešće u zajednčkim istraživanjima i pripremama naučnih radova iz oblasti pomorstva i zaštite životne sredine mora, te učešće na naučnim i stručnim skupovima, radionicama i edukacijama iz ovih oblasti.

Predstavnici Javnog preduzeća su tokom maja ove godine učetvovali na "Jadranskoj konferenciji o pomorskom pravu" koja se u okviru ovog projekta održala u Opatiji, a u periodu od 29.-30. juna u Splitu održaće se Okrugli sto "Aktuelni pravni izazovi održivog razvoja u jadranskim lukama nautičkog turizma" na kojem će panelista iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom predstaviti izazove u razvoju luka od lokalnog značaja u Crnoj Gori.

Copyright © Morsko dobro 2017

Premium Joomla Templates