05 jul 2017

Prezentacija rezultata dvije Studije o Tivatskim Solilima

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom u četvrtak 06. jula 2017. godine, sa početkom u 10 sati, u multimedijalnoj Sali opštine Tivat organizuje prezentaciju rezultata dvije Studije o Tivatskim Solilima, koje su rađene tokom ove godine, i to:

1. "Regulisanje vodotoka i kanala u specijalnom rezervatu Tivatska Solila"
2. "Zaštita kulturne baštine u specijalnom rezervatu Tivatska Solila"

Studijom "Regulisanje vodotoka i kanala u specijalnom rezervatu Tivatska Solila" su obuhvaćeni rezultati i data rješenja i mjere koje vode ka boljem očuvanju hidrološkog režima na području ovog rezervata. Ovu Studiju će predstaviti Dr. Andrej Sovinc iz "IS Projekt" d.o.o. iz Ljubljane koji je putem javnog tendera angažovan od strane Javnog preuzeće za upravljanje morskim dobrom.

Istorijski razvoj Solila, smjernice i mjere zaštite kulturne baštine po prvi put su detaljno opisane u Studiji "Zaštita kulturne baštine u specijalnom rezervatu Tivatska Solila", koju će predstaviti arhitekta-konzervator Aleksandra Kapetanović iz "Expeditio Architects" d.o.o. iz Kotora i arheološkinja Milena Vrzić.

Izrada ovih Studija ima za cilj dalje unapređenje i zaštitu specijalnog rezervata, a služiće kao osnov za izradu Plana upravljanja specijanim rezervatom "Tivatska Solila". Podsjećamo – ovaj rezervat je zaštićen 2008. godine, a 2014. godine Zakonom o zaštiti prirode povjeren na upravljanje Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom.

Copyright © Morsko dobro 2017

Premium Joomla Templates