24 avgust 2017

Sastanak sa JP "Komunalne djelatnosti" Ulcinj

Povodom problema oko odvoženja komunalnog otpada sa teritorije Ade Bojane u Ulcinju, nastalog zbog neizmirenih obaveza zakupaca objekata na obalama rijeke i pogrešne interpretacije da će Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore snositi troškove zakupaca, danas je u prostorijama ovog preduzeća održan sastanak sa predstavnicima JP “Komunalne djelatnosti” Ulcinj.

Sastanku su ispred Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom prisutvovali direktor Predrag Jelušić, predsjednik Upravnog odbora preduzeća Dževdet Cakuli, zamjenik direktora Rajko Malović i rukovoditeljka Pravne službe Klaudija Pejović, dok su ispred Opštine Ulcinj prisustvovali potpredsjednik Opštine Vaso Radović i direktor JP “Komunalne djelatnosti” Skender Kalezići.

Na sastanku je dogovoreno da već od sjutra predstvanici ulcinjskog komunalnog preduzeća uz pomoć lokalne komunalne inspekciie i kontrolora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom dostave fakture i opomene pred utuženje na adrese svih zakupca objekata na Bojani.

JP “Komunalne djelatnosti” Ulcinj će nakon obavljenog posla ući u postupak naplate potraživanja putem javnog izvršitelja, čiji će troškovi padati na teret zakupaca.
Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, ranije je uputilo obavještene i opomene svim zakupcima/korisnicima objekata na obalama rijeke Bojane na obavezu zaključivanja ugovora o odvozu smeća sa lokalnim komunalnim preduzećem, ali i na obavezu poštovanja ugovorenih obaveza i svih pozitivno pravnih propisa koji su u neposrednoj vezi sa korišćenjem morskog dobra.

 

kom

Copyright © Morsko dobro 2017

Premium Joomla Templates