20 oktobar 2017

Radna posjeta Opštini Herceg Novi

lazaret1

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić sa saradnicima boravio je u četvrtak 19. oktobra u radnoj posjeti Opštini Herceg Novi. Direktor je upozano predsjednika i prisutne predstavnike lokalne samouprave o predsezonskim radovima u zoni morskog dobra, kao i o planiram aktivnostima Javnog preduzeća u post sezoni. Do kraja tekuće godine Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, u skladu sa svojim Planom korišćenja sredstava, uložiće 213.000,00 eura za izvođenje radova na izgradnji pristaništa u Kamenarima, 27.000,00 eura za rekonstrukciju pristaništa, 162.500,00 eura za radove na sanaciji objekata obalne infrastrukture u Herceg Novom i 224.564,33 eura za radove na rekonstrukciji šetališta “Pet Danica” na potezu od restorana “Mimoza” na Toploj do restorana “Galeb” u Igalu.

zager 1
Jedna od tema sastanka bila je definisanje projekata za zaštitu, izgradnju i unapređenje morskog dobra na području hercegnovske opštine u 2018. godini. Prioriteti za realizaciju biće usmjereni na projekte koji već imaju građevinsku dozvolu ili su u postupku privaljanja iste.
Nakon završenog sastanka direktor Javnog preduzeća za upravljanje Morskim dobrom Crne Gore sa sardnicima obišao je radove na izgradnji investicionih projekta u Herceg Novom. Obiđeni su radovi na izgradnji marine i ribarske luke Lazaret u Meljinama, zatim radovi na izgradnji novog kupališta na lokalitetu “Žager” i radovi na izgradnji hotelsko turističkog kompleksa sa marinom “Porto Novi” u Kumboru. Predstavnici Javnog preduzeća obišli su juče i pješačku stazu na potezu Risan- Perast, čija treća faza uređenja, odnosno postavljanje javne rasvjete, treba da počne za koji dan.

kumbor 1

Copyright © Morsko dobro 2017

Premium Joomla Templates