09 februar 2018

Saopštenje za javnost povodom dogovora o saradnji Mašinskog fakulteta Podgorica i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore

Na inicijativu predstavnika Mašinskog fakulteta Podgorica - Univerziteta Crne Gore, danas je u Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom Crne Gore održan sastanak na kojem je se razgovaralo o mogućnostima buduće institucialne saradnje u oblasti dinamičkog istraživanja obalnih procesa.

Sastanku su prisustvivali direktor Javnog preduzeća Predrag Jelušić i predsjednik Upravnog odbora Dževdet Cakuli sa saradnicima i dekan Mašinskog fakulteta Igor Vušanović sa svojim saradnicima.

U prostorijama Javnog preduzeća danas je održana prezentacija naučnih istraživanja Mašinskog fakulteta i predstavljena zajednička iskusta i prakse koje Mašinski fakultet ostavruje sa renomiranim Univerzitetom u Minesoti (SAD).
Na sastanku je dogovorena podrška Javnog preduzeća, kroz saradnju sa drugim nadležnim institucijama. pri izradi projekta istraživanja dinamičkog ponašanja crnogorske obale pod dejstvom prirodnih i ljudskih faktora, a posban fokus biće stavljen na izradi rješenja za prevazilaženje problema na delti rijeke Bojane.

 

DSC 0050

 

DSC 0049

 

 

Copyright © Morsko dobro 2017

Premium Joomla Templates