09 februar 2018

Sačuvaćemo Bjelila kao ambijentalnu cjelinu

Predstavnici Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, obišli su danas početne radove na odstranjivanju nanesenog mulja i drugog otpadnog materijala, kao i produbljivanju morskog dna oko mandraća u ambijentalnoj cjelini Bjelila u Tivtu. Početne radove uređenja izvodi Opština Tivat posredstvom loklanog preduzeća “Komunalno” d.o.o, dok je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Planom korišćenja sredstava za 2018. godinu predvidjelo iznos od 20.000,00 eura za dalju sanaciju i kompletno komunalno uređenje ovog vrijednog predjela na jugoistoku tivatskog zaliva.

U cilju prilaska građevinske mašine većem dijelu akavtorija, trenutno je nasut zemljano-kameni material, koji će biti uklonjen po završetku pripremnih radova. Za nastavak radova na uređenju prostora koja se odnosi na kompletnu sanaciju, kontaktirna je Mjesna zajednica Krtoli čiji su predstavnici, odnosno lokalno stanovništvo, pozvani da daju sugestije i konkretne predloge o pravcu i načinu uređenja Bjelila.

Kroz saradnju i zajedničke aktivnosti Javnog preduzeća i Opštine Tivat, u 2018. godini namjera je da se ambijentalna cjelina Bjelila sačuva kao autentična, jedinstvena cjelina na ovom području tivatske opštine, te na takav način ostane dodatno zaštićena od bilo kakve devastacije.
Početne radove izvodi Komunalno d.o.o. Tivat, odnosno podizvođač radova pravno lice Tujko d.o.o. iz Kotora.

 

bjelila 2

bjelila

bjelila 3

 

 

Copyright © Morsko dobro 2017

Premium Joomla Templates