15 april 2018

Priprema kupališta za početak sezone

Sa dolaskom prvih proljećnjih dana i toplijeg vremena crnogorske plaže dobile su i prve kupače. Kontrolori morskog dobra obišli su prošle nedjelje naša kupališta i tom prilikom zabilježili lijepe kadrove obale obasjane prvim aprilskim suncem.

Priprema za predstojeću turističku sezonu uveliko je počela. Od strane zakupaca kupališta većina plaža uređena je i očišćena od posledica zimskog nevremena. Kao i svake godine do sada Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore na Dan planete zemlje, 22. aprila, organizuje i veliku akciju čišćenja nezakupljenih obalnih područja od Ulcinja do Herceg Novog. Akciji se priključuju i lokalne nevladine organizacije, građani, komunalna preduzeća i poneka privredna društva.

U prvim danima maja crnogorska kupališta biće organizovana od strane zakupaca, u smislu postavljanja bova, plažnog mobilijara, kula za spasioce, tuševa i svega što je potrebno za komforno uživanje u moru, mediteranskom suncu i plažama.
Crveni krst Crne Gore kroz saradnju sa Javnim preduzećem, pobrinio se da bezbjednost na plažama i ove godine bude na visokom nivou, organizujući spasilačke obuke za sva zainteresovana lica tokom čitavog maja.

Javno preduzeće uveliko sanira oštećenu obalnu infrastrukturu, šetališta, staze, betonska kupališta i ponte, uglavnomnapodručjuopštinaHerceg Novi, Kotora i Budve.
Od maja počinjemo i sa monitoringom kvaliteta morske vode na preko 100 kupališta na crnogorskom primorju, a postavljamo i pametne bove za mjerenje temperature mora, vazduha, saliniteta i UV zračenja u Budvi, Baru i Kotoru. Svi ovi podaci će za nešto više od dvije nedjelje biti dostupni na sajtu Javnog preduzeća- www.morskodobro.com.

 

IMG 7672

IMG 7675

 

IMG 7683

 

IMG 7676

 

Copyright © Morsko dobro 2017

Premium Joomla Templates