02 avgust 2019

Uređenje pješačke staze na Jazu i rekonstrukcija šetališta u Pržnom

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore dana 17.07.2019. raspisalo je poziv za izvođenje radova na uređenju pješačke staze u zaleđu plaže Jaz u dužini od 375 metara, što podrazumijeva izvođenje radova na popločavanju, opremanju i hortikulturnom uređenju te staze, kao i radove na popravci stubova javne rasvjete.

Pored navedenog, na ovom potezu planirana je i popravka i postavljanje klupa i kanti za otpatke.

Takođe, dana 02.08.2019. godine, objavljena je Tenderska dokumentacija za izradu idejnog rješenja i glavnog projekta za rekonstrukciju šetališta u Pržnom, i to od zapadnog kraja hotelskog kompleksa "Maestral" do istočnog kraja plaže Pržno u dužini cca 270 metara sa izradom elaborata za procjenu uticaja na životnu sredinu (ukupna površina projektovanja 1420 m2).

Namjera Javnog preduzeća je okončanje administrativnog dijela- postupaka javne nabavke u toku ljetnjih mjeseci, kako bi radovi na uređenju zone morskog dobra na teritoriji opštine Budva bili započeti na jesen. Na ovaj način bi se omogućilo da navedeni lokaliteti dobiju novi, moderan izgled i u novom ruhu budu spremni za sledeću i svaku narednu ljetnju turističku sezonu.

Copyright © Morsko dobro 2017

Premium Joomla Templates