07 avgust 2019

Saopštenje za javnost povodom posjete predstavnika Ministarstva turizma i životne sredine i Nacionalne agencije za primorje iz Albanije

Na inicijativu Ministarstva održivog razvoja i turizma, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore danas su posjetili predstavnici Ministartva za turizam i životnu sredinu i Nacionalne agencije za primorje iz Albanije. Povod posjete bilo je interesovanje albanske Agencije za model integralnog upravljanja zonom morskog dobra po kojem funkcioniše JP za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

Današnjem sastanku su prisustvovali predsjednik Upravnog Odbora Javnog preduzeća Dževdet Cakuli, direktor Predrag Jelušić sa saradnicima, genralni direktor direkotrata za razvoj turistićke destinacije i turističku infrastrukturu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Ćazim Hodžić i Ertenka Cabej iz Ministarstva turizma i životne sredine Albanije i predstavnici Nacionalne agencije za primorje Albanije Ledion Lako i Gantiana Troplini.

Direktor Jelušić je upznao prisutne sa načinom upravljanja i organizacijom JP za upravljanje morskim dobrom Crne Gore na osnovu važeće zakonske legislative, od njegovog osnivanja do danas. Interesovanje gostiju posebno se odnosilo na osnov funkcionisanja ovog Javnog preduzeća od samog osnivanja, način finansiranja, investiciona ulaganja i održavanje čistoće u zoni morskog dobra. Predsjednik Upravnog odbora Dževdet Cakuli je upoznao prisutne da je zona morskog dobra definisana Zakonom o morskom dobru i da je nadženost preduzeća uređenje i unapređenje zone morskog dobra, odnosno održivo upravlajnje plažama, lukama od lokalnog značaja, obalnom infrastrukturom i zaštićenim područjima na obali.

 

IMG 6038

Copyright © Morsko dobro 2017

Premium Joomla Templates