18 septembar 2019

RASPISAN JAVNI POZIV ZA OBILJEŽAVANJE OPASNOSTI NA RT-u GALIOLA NA JUGOISTOKU OSTRVA SVETI NIKOLA

 Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je raspisalo javni poziv za nabavku i ugradnju opreme za obilježavanje usamljene opasnosti na moru na lokaciji rt Galiola na jugoistočnoj strani ostrva Sv. Nikola u Budvi.

 Predmet javnog poziva je nabavka opreme za noćnu markaciju (označavanje) - bijelo svjetlo sa dva bljeska minimalne vidljivosti 3nm i opreme za obilježavanje usamljene opasnosti u skladu sa IALA sistemom.

Obilježavanje treba da se vrši postavljanjem fiksnog pilona (stuba) od nerđajućeg čelika na čijem bi se vrhu nalazile dvije crne kugle prečnika 0,6 metara. Pilon (stub) od nerđajućeg čelika (AISI 316) treba da bude visine 3000 mm, ofarban crveno- crnim prugama i da je pogodan za montiranje na betonsko postolje.

Javni poziv će trajati do 21. oktobra 2019. godine do 13:00 sati, nakon čega će biti organizovano javno otvaranje ponuda. Za ovaj posao predviđeno je 20.000,00 €.

Javno preduzeće je opredjelilo novac za markaciju ovog rizičnog lokaliteta na inicijativu korisnika luke Budva, kluba za sportski ribolov „Širun” i NVO Porat- Pizana, a posao će biti realizovan kroz smjernice Uprave pomorske sigurnosti.

 

galiola

Copyright © Morsko dobro 2017

Premium Joomla Templates