19 februar 2020

Izrađeno prvo Idejno rješenje šetališta u Pržnom

U prostorijama projektantske kompanije d.o.o. „Civil Engineer“ u Podgorici održana prezentacija prvog Idejnog rješenja rekonstrukcije obalnog šetališta u budvanskom naselju Pržno. Prezentacija je bila namjenjena predstavnicima stručnih službi Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore .

Vodeći se projektnim zadatkom Idejno rješenje je obuhvatilo zahvat od zapadnog kraja hotelskog kompleksa "Maestral" do istočnog kraja plaže Pržno, ukupne dužine cca 270 metara i površine 1.420 m2. Predstavljen je vizuelni okvir šetališta sa predlogom popločavanja šetališta i potpornih zidova kamenom sive boje, potom predlozi rješenja za javnu rasvjetu, parkovski mobilijari i hortikulturu. Pri izradi Idejnog rješenja, posebna pažnja je posvećena očuvanju postojećeg ambijenta jednog od najljepših ribarskih naselja na primorju.

Nakon što su predstavnici Službe za uređnje i izgradnju morskog dobra dali stručne smjernice za planiranje pojedinih tehničkih rješenja, mještanima naselja Pržno i zainteresovanoj stručnoj javnosti Idejni projekat će biti prezentovan krajem naredne nedjelje.

Podsjećamo da je nakon sprovedenog postupka javne navake, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, krajem decebra 2019. godine zaključilo ugovor sa d.o.o. „Civil Engineer“ iz Podgorice za Izradu idejnog rješenja i Glavnog projekta za rekonstrukciju šetališta u Pržnom.

Ukupna vrijednost projektovanja iznosi 9.200,00 eura, a JP za upravljanje morskim dobrom za 2020. godinu planiralo iznos od 95.000 € za prvu fazu uređenja (južni kraj šetališta).

 

2 3

 

IMG 0646

Copyright © Morsko dobro 2017

Premium Joomla Templates