30 april 2020

JP Morsko dobro dobilo sve saglasnosti na Idejno rješenje nastavka šetališta na Jazu Radovi na II fazi kreću na jesen

Nakon što je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore uradilo Idejno rješenje za nastavak izgradnje šetališta na Jazu (faza II), na isto je dobijena saglasnost Glavnog gradskog arhitekte. Trenutno je u toku izrada Glavnog projekta, nakon čega će se pristupiti izboru izvođača radova.
Nastavak šetališta će se prostirati obalnim zidom ispod katastarske parcele 70 K.O. Prijevor I do zapadnog kraja plaže Jaz na katastarskoj parceli 96 K.O. Prijevor uz rijeku, dužine cca 226 metara i ukupne površine 1050m2. Za posao projekovanja je izdvojeno 15.550,00 €.
Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je u Planu korišćenja sredstava za 2020. godinu predvidjelo i 208.000,00 € za izvođenje radova na II fazi, a ukoliko se tenderska procedura završi uspješno, iste možemo očekivati na jesen tekuće godine.

Nastavak staze treba da bude popločan istim prefabrikovanim betonskim pločama u crvenoj boji uz prateće osvjetljenje, hortikulturu i parkovski mobilijar, a planirano je i poločavanje manjeg trga uz samu rijeku.

Podsjećamo da su radovi na popločavanju i uređenju prve faze šetališta duž budvanske plaže Jaz završeni u potpunosti krajem marta tekuće godine. Dužina prve faze iznosi 380 metara, a staza je obogaćena novim stubovima javne rasvjete, led osvjetljenjem šetališta i plaže, parkovskim klupama i primorskim borovima. Javno preduzeće je u prvu fazu radova uložilo 162.000,00 €.

 

JazII 2

 

JazII 1

 

Jaz II3

 

 

Copyright © Morsko dobro 2017

Premium Joomla Templates