07 jun 2020

ZAVRŠEN IDEJNI PROJEKAT ZA UREĐENJE ŠETALIŠTA U PRŽNOM

Idejni projekat za uređenje obalnog šetališta u budvanskom naselju Pržno predat je krajem prošle sedmice Glavnom gradskom arhitekti Opštine Budva na saglasnost.

Idejno rješenje, koje je za Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore uradio projektantski studio „Civil Engeener“, prezentovano je prije nešto više od dvije sedmice mještanima Pržnog, vlasnicima privatnih i ugostiteljskih objekata na samom šetalištu, te predstavnicima MZ Sveti Stefan i hotela „Maestral“.

Nakon što su prihvaćene sugestije predstavnika mještana, hotelijera i ugostitelja, te postignut konsenzus oko očuvanja postojećeg vizeulenog identiteta Pržnog, Idejno rješenje je, uz saglasnost svih zainteresovanih strana, predato u dalju proceduru u Opštini Budva.

Projektom je predviđeno da se uredi prostor od zapadnog kraja hotelskog kompleksa "Maestral" do istočnog kraja plaže Pržno, ukupne dužine cca 270 metara i površine 1.420 m2. Popločavanje šetališta i potpornih zidova radiće se kamenom visokog kvaliteta sive boje, a kandelaberi i parkovski mobilijar biće u rustičnom stilu, u skladu sa ambijentom jednog od najljepših ribarskih naselja na crnogorskom primorju.

Nakon dobijanja saglasnosti Glavnog gradskog arhitetke, slijedi izrada Glavnog projekta i raspisivanje tendera za odabir izvođača radova. Ukoliko sve bude teklo planiranom dinamikom, radovi bi mogli početi već na jesen.

Ukupna vrijednost projektovanja iznosiila je 9.200,00 €, a JP za upravljanje morskim dobrom je za 2020. godinu planiralo iznos od 95.000 € za prvu fazu uređenja.

 

Untitled

 

 

Copyright © Morsko dobro 2017

Premium Joomla Templates