02 novembar 2020

Morsko dobro planiralo sredstva za narednu fazu uređenja Sutomora

Radovi na rekonstrukciji prve faze šetališta u Sutomoru uveliko su u toku, dok izabrani izvođač radova d.o.o. Fidija iz Podgorice, ovih dana priprema teren za nastavak projekta. Prva faza radova, koja je trenutno u toku, obuhvata dio šetališta na kojem su se nalazile ugostiteljske terase, a iste su shodno projektnoj dokumentaciji Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore sada planirane u modernom stilu sa unificiranim pergolama.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je obezbjedilo i sredstava u iznosu od 445.000,00 € za izgradnju naredne faze radova, odnosno za potpunu rekonstrukciju i popločavanje traga u Sutomoru.

Podsjećamo da vrijednost izgradnje prve faze radova iznosi 970.000,00 eura, od čega je Vlada Crne Gore obezbjedila 435.000,00 €, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom 425.000,00 €, dok će ostatak od nešto preko 100 hiljada eura izdvojiti Opština Bar.

Projekat uređenja i unapređenja turističke ponude na samoj obali planiran je i u Čanju, a Javno preduzeće za upravljaje morskim dobrom je završilo projektnu dokumentaciju koja je trenutno na raviziji.

Copyright © Morsko dobro 2017

Premium Joomla Templates